Ahir divendres 27 de febrer va tindre lloc una nova protesta convocada per l’AMPA del Regina Violant.

protesta_regina_divendres_27febrerLa cap de llista de Compromís per Almassora, Susanna Nicolau, ha explicat que la coalició farà costat a les protestes dels pares “tantes vegades com siga necessari fins que Conselleria reserve una partida per a la construcció del centre”.

A més a més de Susanna Nicolau, a la protesta també han estat presents diversos membres de la coalició, com Diana Belliure, la número de 2 de Compromís per Almassora en les properes eleccions del mes de maig: Roger Beltrán, regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Almassora; Evèlia Beltran, que ocupa el sisé lloc en la candidatura municipal i Hugo Artero, seté de la llista.

La candidata a l’alcaldia per part de Compromís ha assenyalat que “els problemes dels centres educatius d’Almassora s’arrosseguen des de fa anys i mostren que el PP, formació que governa la Generalitat, no té cap interés per l’ensenyament públic”. Nicolau, que ha posat com a exemple els barracons en el quals estudien els xiquets del Regina Violant des de fa nou anys, també s’ha referit al cas de l’Errando Vilar. “El Consell que presideix Alberto Fabra diu que solucionarà, després de quatre mesos, els problemes de la façana de l’Errando Vilar. Haurà passat mig any si les obres a la façana de l’Errando es realitzen durant Pasqua, un temps excessiu per resoldre una situació que la mateixa Conselleria va qualificar de greu ja que afectava la seguretat dels escolars”. La regidora de Bloc-Compromís ha destacat que “estos dos casos evidencien el despreci del PP a l’ensenyament públic”.

Susanna Nicolau ha recordat que en el ple del mes de febrer va defendre una moció “amb la qual preteníem que Conselleria reservara una partida específica per al Regina Violant, perquè en els pressuposts de la Generalitat s’inclou la construcció d’una sèrie de centres, però no es detalla cap assignació económica concreta per al Regina”. La cap de llista de Compromís ha afegit: “Si com va afirmar l’alcalde d’Almassora durant el ple, si segons Vicente Casanova no és necessari que la Generalitat reserve set milions d’euros per construir el Regina, perquè amb 1,7 milions poden iniciar-se els treballs del nou centre, almenys el PP d’Almassora haguera pogut arribar a un acord amb la resta de grups i exigir a Conselleria que reserve eixos 1,7 milions d’euros amb els quals puguen començar els treball del Regina”.

Per la seua banda, Diana Belliure ha denunciat que “la situació que es viu en els centres educatius d’Almassora es repeteix en molts altres municipis del nostre país”. La número 2 de Compromís per Almassora en les próximes eleccions locals ha recordat que “a Nules o a Borriana també hi ha centres educatius en barracons o amb problemes que s’eternitzen des de fa anys per la desídia del PP, partit que governa la Generalitat des de 1995”. Diana Belliure, que és professora de Secundària, ha qualificat de “catastròfic” l’estat en què es troba l’ensenyament públic: “Som líders en barracons, en fracàs escolar, esta és l’herència que ens deixa el govern del PP”. La candidata, finalment, ha demanat als ciutadans que “confien en el canvi tranquil que representa Compromís perquè a poblacions com Betxí i Vila-real hem demostrat que hi ha una altra forma de governar i de fer les coses ben fetes”.