La setmana passada, durant la reunió del Consell Escolar Municipal, els representants en este òrgan van reclamar a la Conselleria d’Educació que no aplicara el Reial Decret-Llei 14/2012. En este Reial Decret, aprovat per l’executiu de Rajoy, s’afirma que les administracions competents en l’ensenyament podran augmentar fins a un 20% el número d’alumnes per aula. Esta decisió del govern estatal s’ha de situar dins del paquet de mesures amb les quals l’executiu de Rajoy pretenia reduir les despeses de les administracions. A més a més, el Reial Decret ha suposat que no es cobrisquen les places que deixen els funcionaris que es jubilen, a banda de reduir dràsticament la convocatòria d’oposicions.

Des de Compromís per Almassora ens vam fer ressò de les reivindicacions del Consell Escolar Municipal i per això vam presentar una moció al ple en la qual reclamàvem que Conselleria no aplicara el Reial Decret-Llei 14/2012. Com que hi ha hagut una caiguda en la natalitat, la demanda de places escolars per a Infantil per al propers cursos serà inferior. A causa de la crisi, moltes famílies que van arribar al País Valencià, i en concret a Almassora, han decidit tornar, ells i els xiquets, als seus països d’origen. Finalment, si la situació econòmica canvia, segons afirmen els governs de Rajoy i d’Alberto Fabra, pensem que es poden convocar més oposicions.

Per tots estos motius vam defendre una moció amb la qual preteníem traslladar al ple de l’Ajuntament la reivindicació del Consell Escolar Municipal. El nostre objectiu era que l’Ajuntament d’Almassora donara suport al Consell Escolar Municipal i fera arribar a la Conselleria l’acord d’aquest òrgan.

Com que durant la reunió de la junta de portaveus l’equip de govern i els socialistes van estar d’acord amb la nostra iniciativa, la moció que en un principi volíem traslladar al ple es va convertir en una moció conjunta entre totes les forces polítiques.