concentracion_colegio_regina_violantAra fa un any, en el ple de gener de 2014, vam preguntar per la situació del projecte del col·legi Regina Violant. Aleshores, en la qüestió que vam plantejar a l’alcalde de la nostra ciutat, Vicente Casanova va afirmar que els tècnics estaven a punt d’acabar els detalls del projecte d’execució i, posteriorment, es presentaria este document a Conselleria. D’això fa un any i ara ens trobem amb un enèsim retard.

Segons explica l’AMPA d’este centre educatiu al seu bloc d’internet, la Generalitat ha demanat a l’Ajuntament que modifique aspectes del pla d’execució, remés per l’administració local a la Conselleria al mes de desembre de 2014. En concret, els canvis tenen relació amb la qualitat d’alguns materials, com el revestiment ceràmic dels corredors de l’escola. L’AMPA denuncia que al mes d’agost de l’any passat el secretari d’Educació de la Conselleria va prometre tindre el projecte licitat per a desembre. Ara, des de Conselleria s’afirma que la licitació tindrà lloc durant el primer trimestre d’enguany. Les famílies, indignades, reclamen que es licite el centre este mes de gener.

La situació del Regina Violant és una preocupació que Compromís ha dut a totes les instàncies en les quals tenim representació. A l’abril de 2011, abans de les eleccions municipals que es van convocar fa quatre anys, vam demanar al ple que es tractara la situació del Regina Violant. En aquella ocasió, fa quatre anys, volíem saber en quin punt es trobava el projecte per construir este centre educatiu, les fases d’execució i els terminis prevists per a posar en marxa el col·legi. Com afirmàvem aleshores, “la falta de planificació en matèria educativa del PP ha fet que milers de xiquets i xiquetes d’Almassora han estudiat durant anys en barracons”. Han passat quatre anys i, per desgràcia, les paraules que vam pronunciar a l’abril de 2011 són de plena actualitat.