L’Hospital Provincial, que depén de la Diputació de Castelló, és el centre de referència públic en el qual es tracta el càncer als veïns d’Almassora que pateixen esta malaltia. En este centre sanitari hi ha dos màquines, que reben el nom d’acceleradors linials, amb les quals es realitzen les sessions de radioteràpia. Els acceleradors linials, malauradament, pateixen avaries de forma sistemàtica. Només al mes de setembre, els acceleradors es van avariar deu voltes.

Des de Compromís, amb mocions que hem presentat al ple de la Diputació de Castelló i en els plens de molts municipis, hem demanat que es compre un tercer accelerador. D’esta forma evitaríem que s’ajornaren les visites programades per a pacients de càncer per culpa dels problemes en els acceleradors. Dilluns i dimarts d’esta setmana es van suspendre 100 visites a causa dels problemes en els acceleradors. De ben segur que algun veí d’Almassora, malalt de càncer, no va poder rebre el tractament per culpa de les avaries en els acceleradors.

Comprar un tercer accelerador per a l’Hospital Provincial és una necessitat, com reclama Compromís des de fa mesos. En este sentit, vam presentar una moció al ple de la Diputació de Castelló en la qual demanàvem que s’adquirira un accelerador. La moció va ser rebutjada pel PP. Compromís també va proposar en els pressuposts de la Diputació una esmena per comprar eixa màquina, proposta que també va rebutjar el PP. El Partit Popular, que governa la Diputació, també ho sap. Carlos Fabra, l’expresident de la Diputació de Castelló, en novembre de 2010, es va comprometre a adquirir un tercer accelerador. La promesa, però, no va anar més enllà de les paraules. Dimarts dia 30 de desembre, els tècnics que s’encarreguen de solucionar les avaries dels acceleradors van treballar fins a les 11 de la nit per tal de solucionar el problema. No és just que els malals de càncer hagen de patir retards en el tractament per la negativa del PP a dotar l’Hospital Provincial d’un tercer accelerador.