Roger_BeltranEl comerç és una activitat molt important perquè té una funció social en tant que arrela la població a un territori. En una ciutat com la nostra, situada ben a la vora d’una urbs com Castelló, la funció del xicotet comerç és clau a l’hora de “fer i mantindre el poble”. La remodelació de carrers, executada des de finals dels anys 90 del segle passat, s’ha d’entendre com una mesura per facilitar el desplaçament a peu dels nostres veïns, fer més agradable la via pública i, en resum, incrementar les relacions econòmiques que tenen com a punt central els comerços d’Almassora.

Des de Bloc-Compromís considerem que l’autoocupació és un instrument útil per lluitar contra una xacra que afecta una part molt important dels veïns del nostre poble. Per això vam presentar al ple del passat mes d’octubre una moció per donar suport als emprenedors. Ara, amb aquesta iniciativa, apostem perquè a les persones que vulguen posar en marxa un negoci els siga més senzill trobar un espai físic en el qual desenvolupar la seua activitat professional.

Roger Beltran va proposar al ple de dilluns 15 de desembre que es creara un Banc Local de Locals Comercials, amb el qual volem dinamitzar l’economia del nostre poble. Pretenem que aquells locals d’ús comercial que es troben buits es puguen llogar a un preu raonable. L’Ajuntament, amb la col·laboració de les immobiliàries d’Almassora, crearia un web en el qual es podria consultar les característiques d’eixos locals -dimensions, estat, preu, etc.  A través d’una pòlissa, el propietari tindria garantit els possibles desperfectes i el pagament del lloguer. L’Ajuntament, però, no tindria cap responsabilitat civil ni jurídica en el contracte que signara el propietari de l’establiment comercial i la persona interessada a llogar eixe espai.

Com que el grup majoritari que govern Ca la Vila, el PP, no acabava de veure clar alguns elements de la nostra proposta, vam decidir retirar-la i millorar alguns aspectes de la iniciativa per aconseguir que es pose en marxa com més prompte millor.