La carretera N-340 al seu pas per la província de Castelló té un alt índex de siniestrabilitat amb molts accidents. Per part de la Direcció General de Trànsit es recomana evitar la N-340 i utilitzar com a alternativa l’autovia interior CV-10. Al tindre aquesta carretera una densitat de trànsits de 300.000 vehicles en èpoques estivals i ponts festius en la N-340 . Cal afegir que per part del Ministeri de Foment situa com a trams especialment conflictius de la N-340 les travessies entre Benicarló i Vinaròs, i el comprès entre Orpesa i Castelló. Com a alternativa en la circulació pel nord de la província, també aconsella utilitzar l’autopista de peatge AP-7 i l’autovia de la Plana CV-10, enllaçant amb la CV-13, i connectar amb la N-340 a l’altura de Torreblanca.

Resulta contradictori que el Ministeri de Foment recomane no utilitzar la N-340 al seu pas per la província de Castelló. I continue retardant l’execució de l’alternativa per alliberar de transit la n-340 con seria l’execució de la CV-10. La ministra Ana Pastor en el Congrés dels Diputats va anunciar que a principis del 2014 es licitarien els projectes constructius d’aquesta autovia entre La Jana i l’Hospitalet de l’Infant a la província de Tarragona. Mentrestant manté totalment paralitzats els projectes entre Vilanova d’Alcolea i Lla Jana. A pesar que va adjudicar aquests estudis el 14 d’abril del 2011, després de l’estiu d’aquell any el Ministeri de Foment va posposar la redacció d’aquests documents al 2012. Quan tocava reprendre’ls el Ministeri de Foment la va retardar fins al 2014. I ara, a punt de començar l’any en què s’hauria d’iniciar, per fi, la redacció, torna a deixar-la aparcada en els calaixos, en aquesta ocasió per al 2015.

En declaracions publiques la delegada del Govern en la Comunitat Valencia va afirmar que no s’executava el desdoblament de la N-340 al seu pas per la província de Castelló per falta de disponibilitat econòmica i sense donar cap termini d’execució als projectes de desdoblament. Una altra alternativa per reduir el pas de vehicles de per la N-340 haguera sigut no renovar la concessió a l’empresa AUMAR la concessió de l’explotació dels trams de peatge en aquesta autopista. Aquesta concessió acabava el 31 de desembre de 1996 i va ser allargada fins al 31 de desembre del 2019 per l’aleshores Govern d’Espanya del PP sense tindre en compte els interessos generals de la província de Castelló, situació que ens aboca ha reclamar uns alliberaments parcials que no accepta el Govern d’Espanya que tampoc han tingut eficàcia esperada.

 

 

I és per això que presentem la següent: PROPOSTA DE RESOLUCIÖ

 

  1. Instar el Consell per tal que aquest inste el Govern de l’Estat per tal de que inicie les accions encaminades a rescatar la concessió de l’AP-7 per tal de procedir a l’alliberament dels peatges el més ràpidament possible.
  2. Instar el Consell per tal que aquest inste el Govern de l’Estat a prioritzar les  inversions necessàries per tal de millorar les comunicacions de Castelló  creant les línies pressupostàries adients i iniciar els processos administratius necessaris per a completar l’A-7 i/o desdoblar la N-340.
  3. El Consell retrà compte de les accions realitzades al respecte en el termini de trenta dies.