El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha comunicat a l’equip directiu i a l’AMPA del CEIP Regina Violant d’Almassora que la Conselleria ha rescindit el contracte amb l’empresa, que no havia continuat amb les obres iniciades. Així mateix, l’empresa Torrescámara indemnitzarà la Conselleria amb 245.838 euros per la no execució del centre educatiu durant més d’un any.

L’empresa ja ha comunicat que no presentarà cap al·legació a la rescissió del contracte dut a terme per la Conselleria, i amb aquesta mesura aconseguida per Educació es desbloqueja la situació i s’inicia de nou el procés de licitació.

Segons Marzà, “amb aquest pas fonamental de desbloqueig podem dir que les obres es podran reprendre durant el pròxim curs, que és la nostra previsió del tràmit que cal fer fins a adjudicar de nou l’obra. D’aquesta manera superem també la judicialització del tema i haver d’estar a l’espera de resolucions judicials per a reprendre la construcció, cosa que haguera augmentat la incertesa de famílies que ja han patit prou”.

El responsable d’Educació ha destacat que “estem al costat de la comunitat educativa del Regina Violant i encara que els processos d’aquest tipus són lents, no volem fer promeses, sinó fer la faena com toca per a solucionar aquest greu problema creat per l’antic govern. Volem aules dignes per als xiquets i xiquetes del Regina Violant i estem fent tots els possibles, superant tots els problemes, per a fer-ho realitat”. “Cal recordar que amb el Govern del Botànic vam iniciar les obres del CEIP Regina Violant després que l’alumnat estiguera en barracons nou anys i sense cap gestió feta per l’antic govern. Fa un any l’empresa constructora va deixar d’executar les obres i nosaltres hem donat solució amb la rescissió del contracte i l’inici del procés per a acabar-les”, ha afegit.