L’Ajuntament d’Almassora completarà el gimnàs a l’aire lliure del parc de Manuel Pesudo amb el condicionament del sòl en la zona d’aparells, la pavimentació de dos nous espais en els laterals i la instal·lació de noves màquines. El projecte, amb un pressupost de 76.750 euros, l’executa una empresa del municipi i té com a objectiu “ampliar en més de 300 metres quadrats un espai que registra una gran demanda entre els joves”, així com “millorar la seguretat dels esportistes gràcies a la utilització d’un material que esmorteirà l’impacte en els salts”, tal com ha confirmat l’edil d’Esports i Joventut, Xavier Trenco.

En aquest sentit, el gimnàs de ‘street workout’ duplicarà la seua superfície i el sòl serà cobert amb un innovador material amortidor i gespa artificial, els quals reduiran el risc de lesions. En l’àrea ampliada, el consistori preveu situar nous aparells, alguns dels quals seran inclusius i podran ser utilitzats per persones amb mobilitat reduïda.

Paral·lelament, els operaris que des del divendres treballen en el parc pavimentaran altres 391 metres quadrats de terreny, dividits en dues zones i situats en els laterals de l’actual gimnàs. En l’extrem nord, el Servei Esportiu Municipal (SEM) instal·larà el circuit biosaludable amb quatre màquines pensades realitzar exercicis abdominals i de cardio, amb una elípitica i una estructura per a caminar o córrer en suspensió. Esports ha optat per aprofitar aquesta intervenció per a condicionar el costat sud de cara a a futures ampliacions, encara que ara quedarà lliure.

Així mateix, el perímetre de la totalitat de la instal·lació esportiva serà assegurat amb una tanca de vidre amb l’objectiu d’evitar que l’acumulació de restes que puguen deteriorar els nous paviments. Aquesta actuació suposarà la instal·lació de 54.5 metres de clos, segons les estimacions del departament d’Urbanisme.

“L’acceptació dels espais esportius a l’aire lliure ha sigut total des que vam introduir aquest tipus d’instal·lacions en 2015 i, de fet, la joventut del municipi ens ha demanat que creem més zones així”, ha recordat Trenco en referència a les conclusions de les jornades autonòmiques de participació juvenil celebrades la passada setmana a Almassora. “Amb l’ampliació del parc de ‘street workout’ i la creació d’un circuit de màquines responem a aqueixa petició i fomentem la pràctica esportiva entre els adolescents per a crear un hàbit saludable el qual, esperem, mantinguen en el temps”, ha incidit el regidor.

Cal recordar que, a petició dels joves, l’Ajuntament d’Almassora construirà una pista de bàsquet descoberta en el mateix parc de Pesudo. Les xiques i xics que van llançar la proposta es van comprometre davant l’equip de govern a implicar-se en l’organització d’un campionat local en les noves instal·lacions.