La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Almassora va aprovar ahir el document mitjançant el qual l’executiu local sol·licita els fons necessaris per a contractar set treballadors a través del programa Avalem Joves. En aquest cas es tracta de la línia orientada a les administacions locals, que podran incorporar a les seues plantilles durant un any a joves aturats menors de 30 anys.

Així doncs, el consistori aspira a disposar de tres professionals qualificats, que serien un enginyer tècnic, un tècnic d’ocupació i un altre de turisme. A través de la línia mixta del programa, l’administració local també sol·licitarà fons per a la contractació de dos treballadors de perfil administratiu i altres dos que cobririen el lloc de conserge.

Cal assenyalar que aquells joves que es troben en situació de desocupació i desitgen optar a ser contractats pel consistori almazorense, hauran d’estar necessàriament inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Per a açò, l’edil de Joventut, Xavier Trenco, recomana acudir com més prompte millor a les oficines d’ocupació a fi de formalitzar el tràmit i recorda que “a l’Ateneu Jove els interessats tenen tota la informació i els recursos necessaris per a registrar-se, a més de poder consultar qualsevol dubte amb el personal municipal”.

El document aprovat per l’equip de govern serà remès al Servef, que haurà de resoldre l’import final que subvenciona a l’Ajuntament d’Almassora per a les contractacions. Posteriorment, el Servef remetrà a l’administració local els perfils dels candidats registrats en la Garantia Juvenil i que s’adapten als llocs oferits. Les despeses derivades de les contractacions contemplades en el programa Avalem Joves seran sufragades per l’Ajuntament d’Almassora i per la Conselleria d’Ocupació, motiu pel qual la Junta de Govern s’ha compromès a dotar els fons necessaris una vegada el Servef resolga la sol·licitud presentada.

El programa Avalem Joves pretén generar noves oportunitats d’ocupació i formació per a persones joves, a més de promoure la competitivitat de les empreses i fomentar l’empreniment. En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament d’Almassora ha engegat diverses iniciatives com la creació d’unes beques universitàries o la formació per a empresaris i emprenedors, que la Regidoria de Joventut va oferir en col·laboració amb el Centre Europeu d’empreses innovadores (CEEI) de Castelló. Així mateix, la Regidoria d’Ocupació ha contractat a 26 treballadors a través del pla municipal, els beneficiaris del qual gaudiran de la primera pujada salarial en cinc anys.