El Servei Esportiu Municipal (SEM) va superar durant el primer trimestre de 2017 la barrera dels 1.500 abonats, una xifra que no s’aconseguia des de l’any 2006. En total, el mes de març va tancar amb 1.554 socis, després d’acumular 400 noves inscripcions en el primer trimestre de l’any que va començar amb una mica més de 1.000 abonats.

Aquestes dades representen un nou increment en el nombre d’usuaris de les instal•lacions, tal com és habitual des que l’equip de govern aprovara una rebaixa de les taxes de les activitats esportives a l’octubre de 2015. La baixada va afectar al lloguer d’espais, les activitats dirigides, l’excursions de senderisme i als abonaments del SEM, que van veure reduït el seu preu en fins a un 50% en funció de la categoria.

Pel que fa al tipus d’inscripcions, encapçalen la llista els 508 abonaments individuals d’adult, que representen prop del 33% del total. També destaca el passe familiar, introduït en l’ordenança reguladora de les taxes en 2015, que amb 479 inscrits representa el 31% dels abonaments. Per períodes de temps, 701 usuaris (el 45%) han optat pel passi trimestral, altres 428 han triat l’anual i 425 han optat pels abonaments mensuals.

“El fet que cada vegada més veïns facen ús de les instal•lacions municipals per a practicar esport és una bona notícia per partida doble”, ha celebrat el regidor delegat d’Esports, Xavier Trenco. “D’una banda optimitzem els costos de manteniment i gestió i per d’altra contribuïm a millorar la salut i la qualitat de vida de la ciutadania a través de recursos públics”, ha conclòs.

Aquestes dades avalen, segons Trenco, “la necessitat d’ampliar el gimnàs integrat en el complex de la piscina municipal”, un projecte inclòs dins del pla global per a la millora de les instal•lacions esportives plantejat per l’executiu local. “Hem de respondre a aquesta major demanda de serveis esportius amb instal•lacions més espaioses i més modernes”, ha assegurat Trenco.

La campanya 2017 del SEM ha portat nombroses novetats als usuaris del servei, que des de principis d’any, gaudeixen de competicions de triatló ‘indoor’, activitats especials per a majors de 60 anys i reptes mensuals para abonats, entre altres. Durant les vacances escolars de Pasqua, els abonats van participar en les activitats familiars que Esports va oferir durant tota la setmana. La programació especial es repetirà durant les festes de Santa Quitèria, amb sessions diàries obertes al públic en diferents places del municipi.

Publicat dissabte 13 de maig al diari digital “Castellón Información”