L’Ajuntament d’Almassora i Càritas ha posat el marxa el projecte ‘Llum’, que aspira contribuir al desenvolupament personal, familiar i laboral de dones en risc d’exclusió social, a més de proporcionar-los les eines bàsiques per a gestionar l’economia domèstica, educar als fills i filles i cuidar de la salut del nucli familiar.

El projecte es desenvoluparà en la nova seu que l’entitat ha obert en el municipi i que compta amb aules, un despatx i una sala polivalent per a les activitats grupals previstes. En aquest espai, el personal tècnic especialitzat impartirà tallers específics amb un màxim de 10 participants, totes elles dones amb càrregues familiars. Així mateix, els Serveis Socials municipals derivaran a Càritas a aquelles persones el perfil de les quals s’adapte als objectius que persegueix el programa.

Els continguts es treballaran a través de tallers específics orientats a reforçar la capacitat d’equilibrar les despeses i els ingressos de l’economia familiar, a promoure hàbits de vida saludables i una correcta alimentació, a oferir pautes bàsiques de cures durant l’embaràs i a reforçar habilitats com la lectura o l’escriptura.

Cal destacar que les dones participants que requerisquen d’atenció individualitzada, podran recórrer al personal de l’ONG per a rebre ajuda en matèria d’orientació laboral, d’educació parental o en qualsevol altre assumpte que requerisca la derivació a serveis específics. Tal com assenyalen els responsables de ‘Llum’, l’objectiu és evitar que aquestes dones “se senten excloses per un entorn que cada vegada exigeix major qualificació a tots aquests nivells”.

La regidora de Serveis Socials, Diana Belliure, ha lloat la tasca que realitza Càritas entre les famílies més desfavorides d’Almassora i ha incidit en la importància de fer arribar tots aquests recursos a les dones posat que “el seu paper en l’educació dels fills és molt important i elles són la clau per a canviar hàbits o conductes que poden millorar la situació familiar a mig i llarg termini”. Belliure considera “fonamental” reforçar la seua autoestima i crear a la seua al voltant un xarxa de suport social, dos dels objectius d’aquest projecte que “afavorirà la seua autonomia i impulsarà el seu interès per desenvolupar-se social i professionalment”.

Publicat diumenge 15 de gener al diari “El Periòdic”
http://www.elperiodic.com/almassora/noticias/483456_lajuntament-c%C3%A0ritas-activen-projecte-llum-ajudar-dones-risc-dexclusi%C3%B3-social.html