El director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVRSE), José María Ángel, ha mantingut una reunió amb els responsables municipals dels Ajuntaments d’Almassora i Castelló, Subdelegació del Govern i de les cinc empreses situades en la zona del Polígon del Serrallo, amb l’objectiu d’impulsar la implantació del Pla d’Emergència Exterior del Polígon del Serrallo.

Aquesta reunió s’ha convocat a instàncies de l’Ajuntament d’Almassora, dins de la fase de ‘Manteniment de l’Operativitat’ del Pla d’Emergència Exterior del Polígon del Serrallo, en concret del Pla d’Actuació Municipal del citat consistori, ja que els seus responsables han manifestat la seua voluntat impulsar la seua implantació en la zona d’intervenció del municipi.

José María Ángel ha explicat que la participació de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències es limitarà a “servir d’interlocutor amb empreses i organismes i el recolze en el disseny i desenvolupament de la campanya d’informació d’un simulacre amb la participació de la població afectada”. També participarien en el simulacre els serveis operatius, principalment Policia Local i forces de seguretat.

Respecte a aquest punt, l’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, ha proposat a la AVSRE que impartisca formació tècnica als cossos de seguretat locals i tècnics municipals d’Almassora i Castelló, un suggeriment que ha sigut acceptat per tots els participants en la reunió. Així mateix, Ángel i Nicolau han instat a les empreses col·laborar en la senyalització de l’itinerari d’evacuació i han acordat que El Pla d’Actuació Municipal d’ambdues localitats s’actualitzat, ja que les dades disponibles actualment són de 2010.

En el transcurs de la reunió s’ha posat de manifest que, prèviament, els Ajuntaments implicats haurien d’elaborar un informe de la població afectada que inclouria dades referides a la quantificació, edats, sensibilització enfront del risc, detecció de grups crítics, així com l’estudi d’una campanya d’informació dirigida a aquesta població amb la difusió de les mesures d’autoprotecció, una línia en la qual Almassora ha avançat que ja està treballant.

Per la seua banda, les empreses haurán de a revisar i adequar les senyalitzacions de les vies d’evacuació i punts de concentració a l’entorn del polígon, programar de jornades de portes obertes i a  col·laborar en la realització del simulacre.

Publicat divendres 28 d’abril al diari “Millars”