compromis_almassora_taulaAl mes de setembre de 2012 vam presentar una moció al ple amb la qual volíem incrementar la transparència en els contractes menors de l’Ajuntament. Amb esta proposta també preteníem ajudar les empreses i els comerços d’Almassora, ofegats per la crisi. Plantejàvem que l’Ajuntament creara un portal en el qual informara de les compres que havia de realitzar, d’esta forma els possibles proveïdors inscrits hi haurien presentat ofertes. Així s’hauria acabat amb qualsevol rumor de possible amiguisme en els contractes menors, s’hauria millorat la transparència de l’Ajuntament a l’hora de fer compres i les empreses i comerços d’Almassora s’haurien reforçat a través de l’activitat econòmica que du a terme l’administració local.

Com ocorre quasi sempre, el PP va tombar la moció que va presentar el grup municipal de Bloc-Compromís.

Este dilluns, Xavier Trenco va presentar un escrit adreçat a la Comissió d’Hisenda en el qual reclamava rebre informació després de llegir d’un informe de l’interventor en el qual qüestionava la gestió de l’equip de govern a l’hora d’adjudicar -a dit i sense transparència- els contractes menors.

La premsa informa este dijous (clica i aniràs al diari) que els tècnics municipals, després d’un informe de l’interventor, hauran de demanar pressuposts als proveïdors i negociar els preus en els contractes menors. Qui tenia raó, el PP, quan va tombar la nostra moció al setembre de 2012, o nosaltres? Finalment, l’equip de govern fa allò que nosaltres proposem. Fa dos i mig que els contractes menors, que representen el 40% de les despeses de l’Ajuntament, s’haurien pogut fer com va plantejar Compromís: oberts a les empreses i als establiments d’Almassora, d’esta forma s’hauria aconseguit ofertes ajustades amb una reducció del cost per l’administració local, hi hauria hagut transparència en les adjudicacions i hauríem reforçat els negocis de la nostra ciutat.  Compromís per Almassora, una oposició constructiva i amb un projecte de futur per a la nostra ciutat.