susanna_cromo_vilaCompromís farà el vertader Pla Especial de la Vila, un pla urbanístic integral seriós que arreplegue infraestructures adaptades al nucli històric i que modificarà els usos per potenciar i dinamitzar un espai degradat. Amb un procés participatiu de veritat, en el qual participen associacions, veïns, tots els que hi viuen: en resum, tot el poble. No es tracta de substituir el paviment, l’enllumenat o impedir l’accés de cotxes a un carrer.

En un autèntic procés de participació ciutadana els veïns són una part activa, amb la col·laboració de tècnics i polítics, en l’elaboració dels documents marc i en la presa de decisions, no simples espectadors que poden obrir la boca una volta els projectes estan redactats. Un procés real de participació ciutadana inclou xarrades de tècnics que formen els veïns, enquestes a través de les quals els ciutadans expressen les preferències, etc..

La premsa parla este divendres sobre el Pla Especial de la Vila

http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/comarcas/vecinos-clave-plan-vila-almassora_920329.html

http://www.levante-emv.com/castello/2015/02/20/gobierno-comparte-vecinos-bases-plan/1228442.html