Roger_BeltranLa setmana passada, durant el ple de l’Ajuntament del mes de febrer, Roger Beltran va defendre una moció amb la qual, des de Compromís, volíem reactivar l’economia d’Almassora. Uns mesos arrere vam demanar ajudes per als emprenedors, proposta que el PP va tombar. En la moció que vam presentar fa una setmana desitjàvem impulsar l’economia d’Almassora amb una idea que s’ha portat a la pràctica, amb èxit, en altres municipis.

La crisi econòmica ha provocat una davallada del consum i de l’activitat econòmica. Almassora és una població que es troba a la vora de Castelló i això fa que el xicotet comerç del nostre poble ho tinga complicat. En cinc minuts et plantes en una gran superfície com la Salera: pots anar al cinema, de botigues o sopar en qualsevol restaurant. Per a nosaltres, per a Compromís, el comerç d’Almassora ajuda “a fer poble”. Necessitem el comerç perquè fa d’Almassora “un poble viu” i no una ciutat dormitori de Castelló.

La moció que va defendre Roger Beltran pretenia donar una espenta als ciutadans que volem impulsar un negoci a Almassora. Com déiem adés, a Almassora hi ha molts locals comercials buits. No només locals comercials, també naus industrials. En altres municipis, els ajuntaments han establit ajudes per als emprenedors, en concret, es facilita el pagament del lloguer d’un espai físic en el qual es genera activitat.

Per a una persona que obri un negoci, el pagament del lloguer és una despesa important. Des de Compromís per Almassora volíem que el pagament del lloguer no es convertira en una llosa.

En la moció que vam presentar preteníem que l’Ajuntament creara una pàgina a internet, allotjada en el web de l’Ajuntament. A eixa pàgina només tindrien accés els tècnics municipals. Les immobiliàries i els particulars podrien fer arribar a eixa web la informació dels locals comercials i de les naus industrials en les quals no hi ha activitat -fotografies, ubicació, metres quadrats, característiques, etc.

L’Ajuntament atorgaria una subvenció a l’hora de pagar els locals comercials i les naus industrials que es llogaren a través d’eixe web. Els propietaris dels locals demanarien uns preus raonables, a la baixa, dels locals i de les naus, perquè part del lloguer estaria pagat per l’Ajuntament. Les immobiliàries també estan interessades en propostes d’este tipus perquè estos professionals cobren una comissió al propietari. Esta idea, que el PP d’Almassora va rebutjar, Compromís l’ha duta a terme a la ciutat d’Ontinyent

Fins i tot el PP de Vila-real l’ha proposada al ple d’eixa ciutat (en este enllaç  notícia a Levante de Castelló i ací a Mediterráneo. Al PP d’Almassora pareix que li agrade que els locals comercials i les naus industrials d’Almassora estiguen tancades. Nosaltres, des de Compromís per Almassora, seguirem treballant per tractar de fer realitat totes aquelles idees que ajuden a generar ocupació i servisquen per lluitar contra la crisi.