Esta setmana, la premsa informava de les obres que la Conselleria d’Educació havia iniciat per solucionar el problema detectat en els lavabos del col·legi Santa Quitèria. En este centre educatiu, els xiquets més majors no disposaven de lavabos adaptats a la seua edat. L’AMPA havia denunciat que els tres mòduls de banys per a Infantil no eren aptes per a les necessitats dels alumnes de Primària.

Des de Compromís per Almassora vam exposar, a través de les xàrcies socials, la nostra opinió sobre este tema. No volem menystindre la situació que s’havia generat al col·legi Santa Quitèria amb els lavabos, però hi havia prioritats més importants. En concret, ens referíem a la ràtio, al nombre d’alumnes per aula. La Conselleria d’Educació va decidir eliminar una aula d’Infantil del Santa Quitèria. Això havia provocat un augment de la ràtio al Regina Violant. Al Regina Violant, el nombre d’alumnes d’Infantil per aula havia augmentat fins a 30.

Susanna Nicolau, en el comentari que vam difondre per Twitter i Facebook, criticava la Conselleria d’Educació per haver suprimit eixa aula d’Infantil al CEIP Santa Quitèria. Sense menysvalorar la intervenció de Conselleria a l’hora de resoldre el problema amb els lavabos d’este centre educatiu, la Generalitat va prendre una mesura que va perjudicar els xiquets d’Infantil d’Almassora. Suprimir una aula d’Infantil del Santa Quitèria ha suposat incrementar la ràtio, el número d’alumnes per aula, en el cicle d’Infantil del Regina Violant. Els resultats acadèmics són millors amb menys alumnes per classe. Hauria estat possible mantindre la ràtio en 25, al Regina Violant. Només calia mantindre una aula al Regina Violant.

Tant o més important que els lavabos ho són els alumnes que hi ha per aula.