baldoviFa més de vint anys que el valencianisme progressista reivindica la reobertura de la connexió d’Almassora i el Grau de Castelló per la costa. Primer va ser la Unitat del Poble Valencià, després des del Bloc i ara amb Compromís, no hem deixat de dur esta qüestió al ple de l’Ajuntament d’Almassora. Gràcies als milers de valencians i de valencianes que van votar Compromís en les darreres eleccions estatals, ara tenim un diputat al Congrés. Joan Baldoví, el representant de Compromís a Madrid, preguntarà si hi ha algun estudi o informe en què s’analitze la situació del camí de Vora Mar.

Al ple de juliol de 2014, tots els grups amb presència a l’Ajuntament d’Almassora aprovaren una moció que presentàrem sobre esta qüestió des de Bloc-Compromís. En aquella moció explicàvem que fa cinc anys, amb les obres de la dàrsena sud de PortCastelló, es va interrompre el traçat del camí. A finals de 2010, el president de l’Autoritat Portuària va expressar públicament la voluntat d’obrir un pas per a vianants com a solució parcial fins que estudiara una solució definitiva per a camí.

L’equip de govern del PP s’ha dirigit al Port de Castelló pel que fa a la reobertura d’esta connexió entre Almassora i el Grau per la costa. La promesa de l’Autoritat Portuària d’actuar una volta hagueren finalitzat les obres del port s’han incomplit una vegada més.

Com explica Susanna Nicolau, el PP -que governa l’Ajuntament, la Generalitat i el govern espanyol- és incapaç d’oferir una solució en este tema. Finalment, Xavi Trenco denuncia que més enllà de les declaracions de bones intencions, a la premsa, per part del PP d’Almassora, no sabem res d’esta reivindicació que el valencianisme progressista va iniciar fa més de 20 anys.

Notícia de hui sobre el tema al Mediterráneo: http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/comarcas/compromis-lleva-congreso-camino-voramar-almassora_913304.html