IMG-20140929-WA0000Seguim amb el repàs de les mocions que vam presentar a l’últim ple de l’Ajuntament, en concret al del mes de desembre, que va tindre lloc el dia 15 de desembre. Des de Compromís sempre hem reclamat que es tinga cura del riu, per la importància que té com a paratge natural. Des de l’any 2010 fem una inspecció anual al Millars amb la finalitat de comprovar la neteja de l’entorn i la qualitat de l’aigua, observar el possible augment del nivell en cas d’un fenomen de gota freda, etc.

L’Ajuntament d’Almassora forma part del Consorci del Riu Millars, entitat formada per diveses administracions públiques que han posat en marxa un seguit mesures per protegir i dignificar el Millars. En la moció que presentàrem al darrer ple, el del dia 15 de desembre de 2014, des de Compromís vam reclamar que es creara un pla de manteniment perquè les zones d’esbarjo, els senyals indicadors i molts dels trams de la senda habilitada entre Santa Quitèria i les Goles es troben en mal estat. L’any 2010 ja vam denunciar l’estat d’abandonament en què es trobava la via verda i les zones d’esbarjo, quan aquests projectes havien suposat la inversió d’1,2 milions d’euros i no s’havia dut a terme cap mesura de manteniment des que s’inauguraren.

La nostra moció, com és habitual, va ser rebutjada per la majoria absoluta del PP. Ara bé, el plantejament de fons de la proposta que Compromís va dur al ple era encertat. Teníem raó amb la iniciativa que va defendre la nostra regidora Amaya Gómez.

Un parell de dies després del ple, la premsa informava que la Fundació de la Comunitat Valenciana per al Medi Ambient i el grup BP finançarien una sèrie de millores en les sendes del riu Millars, amb l’objectiu de mantindre i millorar el mobiliari urbà, les zones d’esbarjo, els senyals i els camins pels quals passegen molts veïns i moltes veïnes d’Almassora i de municipis propers.