Fa poques setmanes, el PP va imposar la seua majoria absoluta a Almassora per adjudicar durant 30 anys la gestió de l’aigua potable al nostre poble. Des de BLOC-Compromís vam votar en contra. Per això, volem advertir els veïns i les veïnes d’Almassora de les conseqüències de la decisió del PP. I és que la nova concessió de l’aigua no només hipotecarà econòmicament el nostre municipi per les pròximes tres dècades, sinó que suposarà també un increment del preu de l’aigua de fins al 35% cada quatre anys, segons diu el contracte del PP. De fet, a partir de l’any que ve ja començarem a notar-ho tots als rebuts.

I per què dic que s’hipotecarà l’economia del municipi? Ho explique: l’aigua és un bé de primera necessitat i els pous són propietat del poble d’Almassora. De fet, com que els pous són del poble, en el contracte d’adjudicació s’obliga a l’empresa a retornar al municipi un import de 12 milions d’euros al llarg d’aquests 30 anys en concepte de cànon. Semblaria, fins i tot, raonable. Però l’acord del PP amaga dos paranys. El primer parany és que totes eixes inversions, eixos 13 milions d’euros que pagarà l’empresa en el nostre poble, en realitat, ixen de les butxaques dels almassorins indirectament. És a dir, ho pagarem els veïns del nostre poble, i el PP ha donat carta blanca a l’empresa per apujar els preus de l’aigua fins un 35% cada quatre anys. L’empresa guanya segur, els veïns no. Per això, quan l’any que ve puge el preu de l’aigua per primera vegada, li ho poden agrair a l’equip de govern del PP.

El segon parany és més subtil, però encara més preocupant: seria raonable –i aquesta és la proposta que fem des de BLOC-Compromís a Almassora- obligar l’empresa per contracte i per escrit a destinar directament i proporcionalment eixos 12 milions d’euros a millores anuals de la xarxa d’aigua en Almassora. Així, l’ajuntament tindria garantides unes millores en canalitzacions… per un import de 400.000 euros cada any i els veïns i veïnes s’estalviarien eixa inversió I LA PUJADA DEL REBUT.

Però el PP ha decidit fer tot el contrari i ha seguit la màxima del pa per hui i fam per demà. Els populars han acordat que l’empresa pague a l’Ajuntament en 2014 la part que pertoca del cànon (400.000 euros) però també que l’empresa avance ja els 2.800.000 euros dels propers set anys. I què aconsegueix el PP amb aquesta decisió? Dos objectius electorals del manual del carrer Gènova: deixar sense diners el futur govern –previsiblement progressista- que eixirà de les pròximes eleccions i, al mateix temps, disposar de diners abans de les eleccions per tal de gastar-s’ho en ‘traca’ i ‘xaranga’ per tractar de no perdre els comicis.

Al PP li ha eixit la jugada rodona: han aconseguit diners per tractar de no perdre les eleccions i han aconseguit ofegar preventivament el govern que decidisquen de les urnes. Llàstima que, per aconseguir-ho, seran tots els veïns i veïnes d’Almassora els que pagaran AMB DINERS les conseqüències. El PP deixarà els veïns d’Almassora amb l’aigua al coll.

Font: La Plana al Dia.