Després d’aconseguir la moció de Compromís un acord unànime en la Diputació, els col·lectius locals dels municipis afectats traslladen als seus plens la proposta per fer-la realitat

El portaveu de BLOC-Compromís a Almassora subratlla que, després d’aconseguir fa 4 mesos l’acord a Almassora per posar en valor la Panderola en el municipi, ara “no podem perdre l’oportunitat fer realitat una ruta supramunicipal de forma coordinada”

 Després que la moció presentada al setembre per Compromís en la Diputació de Castelló per a impulsar una ruta turística i pedagògica per l’antic recorregut de la Panderola aconseguís l’acord unànime dels grups polítics, els col·lectius de BLOC-Compromís dels municipis afectats –Castelló,  Almassora, Borriana, Vila-real, les Alqueries i Onda- “no volem deixar passar esta oportunitat per a fer realitat un projecte històric, patrimonial, turístic i educatiu”; hi ha expicat el portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu.

Per este motiu, BLOC-Compromís d’Almassora, Vila-real, Alqueries i Castelló han presentat ja sengles mocions perquè els seus plens ratifiquen l’acord de la Diputació i es faça realitat este projecte. “Fa quatre mesos, BLOC-Compromís d’Almassora ja va presentar una moció per a posar en valor la Panderola i rememorar el 50 aniversari de la seua desaparició. Fruit d’aquell acord, s’ha impulsat un xicotet monument en la plaça de l’Estacioneta d’Almassora. Però volíem anar més enllà, per això, coordinats amb la resta de municipis i amb Compromís en la Diputació vam proposar crear una ruta conjunta, amb material didàctic i amb la col·laboració d’institucions educatives, col·lectius socials…”, explica el portaveu de BLOC-Compromís a Almassora, Xavier Trenco. “Dilluns confiem que es ratificarà en el ple d’Almassora la nostra proposta”, afig.

Així mateix, el portaveu de BLOC-Compromís a Vila-real, Pasqual Batalla, ha destacat que “amb una mínima inversió podem fer realitat un projecte cultural que pose en relleu que la importància que va tindre la Panderola, un transport públic que a principis de segle va arribar a acumular un milió de viatgers anuals i que va ser essencial per al desenrotllament de l’economia citrícola i industrial de la nostra terra”. “Ja hem enregistrat la moció per a accelerar tots els tràmits”.

Per la seua banda, el portaveu  de Compromís en els Alqueries, Llorenç Poré, ha detallat que “la nostra part de traçat dela Panderola està ja senyalitzada, però ens sumem a la iniciativa de planificar una ruta conjunta, aportar material didàctic i històric d’interés per a donar-li la importància que es mereix. Votarem la proposta a finals de mes i esperem que la resta de grups donen el seu suport”.

Compromís a Castelló també ha enregistrat ja la moció perquè el ple del proper 7 de novembre done llum verda a “la creació d’esta ruta, a la inclusió en el traçat de codis QR perquè els visitants puguen enllaçar amb la web que es crearà i conéixer el detall del traçat, els punts importants del tren, com era el recorregut en l’època de la Panderola…”, explica Nomdedéu. El portaveu de Compromís en la Diputació i en l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, apel·la que en els municipis del traçat on BLOC-Compromís no té representació (Borriana i Onda) “la resta de grups tinguen l’altura històrica d’assumir com pròpia la moció de Compromís i que ratifiquen l’acord de Diputació sobre la ruta de la Panderola per a fer-la realitat”.

IMG-20131004-WA00022013-09-28 18.46.27